Latające drzwi !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tom007
    Rider
    • 2011
    • 536
    • Octavia III (5E3)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Latające drzwi !

kiera po obszyciu wygląda tak.
    Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
    Octavia 2 Elegance 1.8TSI
  • radan0
    Drive
    • 2010
    • 81

Latające drzwi !

witam wszystkich proszę dajcie mi jakieś wskazówki jak pozbyć się luzów na zawiasach w drzwiach przednich od strony kierowcy??????. Myślę że znacie jakieś wynalazki co mało czasu zajmują a usterkę usuwają

Komentarz

• najjan10
      Classic
      • 2008
      • 26

Witam
      Według mnie to raczej trzeba wymienić cały zawias.

Komentarz

• radan0
        Drive
        • 2010
        • 81

no właśnie też tak to czuję ale myślę że ktoś może w jakiś inny sposób sobie poradził chocby dorażny. Pytam bo tłucze mi się coś w drzwiach wydaje mi się że to pewnie przez luz na zawiasach

Komentarz

• deviltomek
          Ambiente
          • 2010
          • 246

prawdopodobnie to nie zawiasy Ci tłuką, ja bym obstawiał na linkę z szyby, klamki lub wiązkę elektr. np. do głośnika....zuzyte zawiasy mają luz i drzwi przez to opadają ciezko sie zamykając ale nie stukają

Komentarz

• tomus7
            RS
            • 2010
            • 1896
            • Peugeot

Może trzeba regulacji przy zamku to to ustrojstwo co na słupku zamontowane :P
            ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
            http://www.bunkry.pl/pl/index.html
            a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
            http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
            Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• casuss
              Classic
              • 2009
              • 27

Miałem podobną sytuację w Passacie b5. Żeby się upewnić że to zawias proponuję otworzyć trochę drzwi i spróbować poruszać nimi w górę i w dół. Jeśli poruszają się na zawiasach to znaczy że mają one luz. Tylko trzeba pamiętać że drzwi mają być uchylone tylko tyle żeby dało się za nie złapać od strony klamki, bo przy pełnym otwarciu zazwyczaj nie czuć luzu. Doraźnie można trochę sklepać wyciągnięte oczka w których znajduje się trzon zawiasu, jednak do tego trzeba ściągnąć drzwi i pomaga to niewiele i na krótko więc chyba nie warto.

Komentarz

• radan0
                Drive
                • 2010
                • 81

ok. dzięki za info. luz sprawdziłem mam go na zawiasach na pewno, ale oprócz tego coś się jeszcze tłucze w środku muszę to jednak rozebrać po raz 6

Komentarz

• Mechanic
                  Drive
                  • 2010
                  • 40

Zgadzam się z powyższymi opiniami. Jeżeli linka od zamka lub klamki nie jest zbyt luźna,to w takim razie pozostaje sam zawias. Wtedy najlepiej wymienić cały i problem powinien ustąpić. Z tego co się orientuje nie są to duże koszty.
                  www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !

Komentarz

• JSN
                    Classic
                    • 2010
                    • 13

A może wystarczy dać jakieś podkładki? Mechanik dla znajomego tak zrobił i jak mówił - luzów już nie ma.
                    Octavia 1,9 TDI, 90KM, SLX, 1999

http://fith-asg.pl/index.php

Komentarz

Pracuję...